Kezdőlap

Az alapítványról

Tisztségviselők

Partnerek

Kapcsolat

Információs Társadalom

 

A tartalomból

 

Archívum

 

Impresszum

 

Laptársak

Kutatási Jelentés

Könyvprogram

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2004-2012
INFONIA Alapítvány
Minden jog fenntartva!

Információs Társadalom folyóirat

Alapítás éve: 2001
Megjelenik: évente négy alkalommal, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács támogatásával.

Weboldal: http://informaciostarsadalom.hu

 

Hírek


Digitális Információs Társadalom!

Az információs társadalom szakirodalma iránt érdeklődők számára örömmel jelenthetjük be, hogy immár online, digitálisan is elérhető az Információs Társadalom folyóirat összes eddig megjelent száma, teljes terjedelmében. Több mint 2000 oldalnyi, eddig nehezen hozzáférhető szakanyag vált egy csapásra hozzáférhetővé. Az Archívumra klikkelve a számok teljes terjedelmükben egyben is letölthetőek, a fontosabb cikkek pedig külön fájlban is.

 

A folyóirat digitalizálása a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával,

az eMagyarország Program keretében valósult meg.


Célkitűzések

A lap a témakör reprezentatív külföldi kiadványaiból közvetíti az információs társadalom szakirodalmának legfontosabb és legmaradandóbb szövegeit – fokozatosan növekvő magyar tartalommal, és az elérhetőséget szem előtt tartva online verzióval is. Hozzá kíván járulni az „information society studies” mint kibontakozó új tudományterület hazai recepciójához, és szeretné hozzásegíteni a legjobb hazai szerzőket, hogy ezen a fórumon keresztül találjanak egymásra, illetve publikáljanak a külföldi laptársakban.


Célközönség

Olvasóink elsősorban a társadalomelméleti műhelyek kutatói, a felsőoktatás szereplői (egyetemi-főiskolai oktatók, kutatók, diákok), a pedagógusok, politikusok és köztisztviselők, az informatika és az internetgazdaság véleményformálói és döntéshozói, akik készek követni az információs társadalom kérdéseiről folyó diskurzusokat, és érdeklődéssel tanulmányozzák a témában elkészült kutatások eredményeit.


Külföldi  partnereink

New Media & Society, Firstmonday.org, TechKnowLogia, NetFuture, Cyber-Geography Research Bulletin, Terminal, Information, Communication & Society szaklapok.


Az eddigi számokban tanulmánnyal szereplő ismertebb külföldi kutatók:

Daniel Bell, André Vitalis, Anabel Quan Haase, Barry Wellman, Daniel C. Dennett, James R. Beniger, James Witte, Karim H. Karim, Keith Hampton, Loet Leydesdorff, Philip E. Agre, Serge Proulx, Steve Talbott, Nico Stehr, Robin Mansell